dimarts, 12 de juliol del 2022

Festa Major o Concerts de Propaganda

Aquesta és la pregunta que m'he fet en els darrers dies arrel del concert gratuït del grup Camela al Vendrell i que deixo a l’opinió del lector.

Al aprovar la liquidació del pressupost del 2021 amb superàvit, el Govern va destinar un total de130.000€ a incrementar la partida de “Festes Populares” fins als 205.000€. Una xifra que comparada als 120.000€ dedicats a Festa Major ja determina cap a on van les polítiques del Govern Municipal del Vendrell.


Hem de recordar que l’any 2021, a diferència de la gran majoria de municipis, els ciutadans del Vendrell van haver de patir fortes pujades d’impostos locals. Aquelles pujades han servit perquè l’Ajuntament del Vendrell disposi ara de més diners per gastar gràcies al superàvit obtingut.

El concert de Camela es feia pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ, independentment de que et pugui agradar més o menys aquest grup musical, la primera pregunta que et fas, es si aquest grup és representatiu d'allò que es celebrava, o el concert era només una excusa per poder emetre un missatge de propaganda política.

Amb la publicació en les xarxes socials institucionals de l'Ajuntament del Vendrell d'un vídeo ocupat gairebé en la seva totalitat per la veu i les imatges de l’Alcalde i dos dels seus regidors, els pocs segons on surt el grup Camela i la nul.la visibilitat de l'Elsa Ruiz que llegia el manifest LGTBIQ, ens deixa a les clares  que l’objectiu del concert era només per aprofitar fer propaganda política a menys d’un any per les municipals.

Per tant, perquè cadascú opini:

·       Valia la pena gastar-se 40.000€ més totes les despeses inherents a l’espectacle (escenari, samarretes, gots, hores extres policia, megafonia, WC) en un concert gratuït i no destinar-ho per exemple a tenir millors concerts per Festa Major, infravalorant per tant l'àrdua feina que fan els Administradors de Festa Major durant mesos?

·       Quan es necessiten millores en alguns serveis, és de rebut gastar-se aquestes quantitats en un concert?

·       La política de Festes ha d’estar basada en concerts gratuïts de cantants/grups “coneguts”?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada