dilluns, 9 de maig del 2022

Una TV de tots o només d'alguns

Quan vaig aterrar al Consell d’Administració de El Vendrell Comunicació SLM al novembre de 2019, l’empresa municipal que gestiona la ràdio televisió pública, acabava de produir-se la jubilació del seu gerent i quedava per tant orfe en la seva gestió.

Malauradament  la manera en que s’havia gestionat la RTV Vendrell des de sempre entenc que no era la més adequada. Amb uns estatuts que incompleixen la Llei de Societats de Capital, sense Reglament de funcionament, obligatori per la Llei de l’Audiovisual de Catalunya, sense un Consell Rector que vetlli per la pluralitat de la programació, i incomplint de manera reiterada els Reglaments aprovats en el Ple respecte de la presència dels grups de l’oposició i la pluralitat imprescindible d’un mitjà públic.

Només començar van veure com el representant del PSC, i President del Consell d’Administració Sr. Soriano, signava un document dirigit al Registre Mercantil assegurant que tenia els vots per ser nomenat Conseller Delegat, quan no era així.

Amb la denúncia pública feta per tres consellers i l’informe negatiu de la Secretaria va poder revocar-se aquest càrrec per il·legal. Des d’aquell moment, el Consell d’Administració ha de reunir-se una o dues vegades al mes per tal de fer pagaments de tot tipus. Els consellers denunciants van demanar la dimissió del Sr. Soriano per haver falsificat un certificat presentat al Registre mercantil però aquesta no va prosperar.

La no existència d’un Reglament de funcionament era una  greu deficiència i per això el meu grup municipal va presentar al Ple Municipal una proposta per la seva creació. La “sorpresa” va ser que el govern municipal en bloc va votar en contra de la seva creació i la proposta no va tirar endavant. 

Davant d’aquesta decisió contra llei, no ens va quedar un altre remei que fer una denúncia davant el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, qui fa de garant de la llei, i que va obligar al Govern ha haver de tirar endavant ara si un Reglament de funcionament. Aquest finalment va quedar aprovat pel Ple al novembre passat. Van tornar a demanar la dimissió del Sr. Soriano, per haver intentar saltar-se la llei, però tampoc va prosperar.

Per altre banda, el Sr. Soriano i les seves majories van voler tirar endavant la selecció d’un nou gerent saltant-se la Llei de l’Audiovisual de Catalunya per la manca d’existència d’un Consell Assessor. Per sort en el darrer moment, ja quan estava escollit el nom del un nou gerent, un informe de la secretaria, demanat pel nostre grup, donava raó a les nostres tesis i va aturar el procediment. Per tant, temps perdut dels treballadors públics fent entrevistes als candidats o les diferents proves d’avaluació, que no van servir de res per les formes del Sr. Soriano de voler tirar endavant un nomenament contra la llei..

Fa ja 3 mesos que el Reglament de funcionament de la RTV Vendrell esta en vigor, però el Govern i en especial el Sr. Soriano continua amb el seu bloqueig als canvis, donat que és imprescindible adaptar els estatuts a aquest Reglament per tal de, en primer lloc renovar la nova consellera de Podem que fa 6 mesos que espera el seu nomenament, en segon per la creació del Consell Assessor que ha de vetllar per una programació plural o per últim per la necessitat de contractar un nou gerent/a imprescindible que faci una gestió professional del dia a dia de l’empresa.

I que ha passat durant aquests tres anys gairebé de mandat, doncs que cada setmana tenim un programa amb presència dels diferents regidors i que tot i existir una normativa a més d'una resolució del Síndic de Greuges a una denúncia nostre en aquest sentit, no hi hagut cap entrevista a cap regidor de l'oposició.

Sembla que el Sr. Soriano vol mantenir el bloqueig a regularitzar aquesta situació per seguir controlant per la porta del darrera la RTV Vendrell, incomplint reiteradament les normatives i inclús les resolucions del Síndic de Greuges de Catalunya, en comptes de que existeixin els òrgans establerts per la llei que han de vetllar per la seva pluralitat.




 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada