divendres, 28 de febrer del 2020

El pressupost 2020 del Vendrell moltes llacunes i despreocupació per l'ocupació

Aquest passat dilluns 17 de febrer, vaig defensar en nom del Grup Municipal d'ERC-Som Poble el nostre posicionament en el Ple del Pressupost del 2020 de l'Ajuntament del Vendrell.

Primer de tot, vaig denunciar la manca de cortesia institucional, donat que el Govern només ens va entregar els documents del pressupost quan tocava per llei, cosa que evita el poder arribar a consensos ni a presentar propostes.

En quan als números hi vaig denunciar forces llacunes en el pressupost. Per una banda,  les inversions amb el cànon de l'aigua  com ara les inversions en c/ Cristina Baixa que no seran fins al 2021-22 o que la proposta del govern i l'aprovada pel Consell d'Administració d'Aigües del Vendrell no quadraven. O per un altre banda, sobre la pista d'atletisme pressupostada amb una tercera part del seu cost i que encara que vaig preguntar no vaig trobar resposta del Regidor d'Hisenda.

Tampoc no figura en l'apartat d'ingressos del pressupost, el 1 Milió d'euros corresponent a la subvenció del Feder tant de Coma-ruga com de les Vies Ciclistes, i a la que no es va donar cap explicació.

El pressupost oblida també les ajudes a les empreses per creació llocs de treball o als nous autònoms, quan tothom sap que tenim més de 3.000 aturats, una taxa d'atur del 17% i que més de les persones ocupades que viuen al Vendrell treballen a fora de la vila.

Han desaparegut els pressupostos participatius quan a tots els grans municipis ja es fa, el que demostra la poca voluntat de donar la veu a la ciutadania, perquè sigui ella la que digui quins són els projectes més importants que necessita la vila.

Per acabar el retrobament i l'acord entre PSC-JxCat-C's, un acord que ja es va viure en l'anterior legislatura a on van treballar plegats i van votar i votaran de forma coordinada perquè res canviï a la nostra vila.

Nosaltres vàrem dir NO a aquest pressupost, però seguirem treballant des de l'oposició per tal de poder aconseguir un Vendrell més social, més just, amb més llocs de treball i que a la vegada puguem viure en una vila molt més sostenible.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada