dimecres, 30 de març del 2016

Les Madrigueres - Present i Futur




Fa uns dies al Saló del Portal del Pardo de la vila, es va fer una conferència sobre Les Madrigueres, amb la presència de dos regidors de l'Ajuntament del Vendrell, el d'Urbanisme i la de Medi Ambient, el President del Grup Ecologista GEVEN i un membre de la Xarxa de Custòdia del Territori al que s'ha adherit recentment El Vendrell.



Primer ens van parlar del passat de les Madrigueres, de les lluites dels ecologistes del GEVEN per aconseguir preservar aquest espai, evitant finalment que aquesta zona es construís més habitatges i hotels.

Sobre el present, amb el nou govern municipal, s'han començat algunes actuacions com ara les dues llacunes, i ja es treballen en noves idees, com ara identificar l'espai, com a Espai Natural amb Recuperació, amb uns cartells a les dues entrades de Les Madrigueres.




Properament segons van assegurar els representants municipals, veurem el tancament definitiu de l'aparcament que existeix a la zona, i  altres actuacions que poden anar lligades a futures subvencions que es puguin anar reben.

GEVEN per la seva part, ja ha fet dues jornades de voluntariat per fer petites actuacions sobre el terreny.

Fa uns dies ens va visitar un flamenc en aquest espai, esperem que un futur proper Les Madrigueres siguin un referent com espai natural amb les diferents espècies tant de flora com de fauna que hi podem trobar.


Però un dels temes més candents que va sorgir en el torn de precs i preguntes, és el famós pont sobre la Riera de La Bisbal, que ha d'unir el passeig marítim de Sant Salvador amb la Zona de Les Madrigueres. Aquest pont és un projecte del Ministerio de Fomento, e inclús va iniciar les obres, però com el projecte del pont podia posar en perill, al corriol camanegre, les obres es van aturar per redefinir el projecte de pont (segons fonts municipals). 

Les queixes per la paralització de la construcció del pont, van anar a càrrec sobretot de l'Associació de Comerciants de Sant Salvador, que uns dies abans ja s'havien manifestat i una de les seves portaveus la Sra.Angels Turdiu va preguntar, millor dit va exigir que es "fés el pont ja, que els negocis de Sant Salvador no poden esperar més...", i que no entenia el perquè s'havien paralitzat les obres. Esta bé que s'exigeixi el pont, però el curiós del cas és que la Sra. Turdiu va ser la regidora de Platges durant els darrers anys, i en cap cas va aconseguir que es fés aquest pont, i ara per contra exigeix la seva construcció immediata. El cas del pont supera el món municipal e intervenen d'altres administracións com la Generalitat i l'Estat Espanyol el que dificulta i endarreix les possibles solucions. 

Esperem en un futur més aviat que desprès que es solucioni d'una vegada per totes, al tema del pont.

Jo la veritat és que desprès de sentir a tots els ponents, vaig veure que ara si, que realment es vol recuperar de veritat Les Madrigueres, i convertir-lo en un paratge natural del que ens sentirem orgullosos. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada