dimecres, 30 de març del 2016

A voltes amb els Contractes

A l'Ajuntament del Vendrell, desprès d'anys d'Interventors "Accidentals", per fi a principis d'aquest 2016, va demanar plaça un Interventor de carrera format a l'Escola d'Administració Pública.


Doncs bé, el grup municipal Si Se Puede va fer una roda de premsa, per denunciar, que segons havien tingut coneixement "el nou interventor ha instat a posar al dia una situació que no era regular, amb diferents contractes caducats o amb pròrrogues que no es podien donar" i per tant demanant explicacions al govern municipal sobre aquests temes, així com que presentarien una moció en el proper ple perquè es faci una auditoria dels contractes.



El govern municipal, als pocs dies, en roda de premsa va dir que,
"Des del 2011 hem anat regularitzant la situació dels diferents contractes per a reduir la despesa i renovar aquells contractes que estaven prorrogats, els contractes més grans ja estan resolts i ara queden per regularitzar els més petits».

Aquests són els 48 contractes que des d’intervenció s’hauria recomanat que es posessin al dia al més ràpidament possible, els quals representen un volum econòmic de 583.000 euros, dins d’un global de 17,8 milions. 

Per acabar dient que el consistori «ha seguit tots els mecanismes que marca la llei per a posar al dia aquests contractes prorrogats», i s’ha mostrat convençut que el consistori no ha vulnerat la llei per haver funcionat diversos anys amb contractes que estaven prorrogats tot i no poder estar-ho. «No ens costa que s’hagi actuat fora de la llei, cap tècnic municipal ens ho ha dit",

Però un parell de dies desprès ERC El Vendrell va emetre un comunicat en el que es deia

"......I és en aquesta línia que confiem en les declaracions del nostre batlle, Martí Carnicer, quan afirma que les coses s’estan fent bé dins de la corporació. ......En tot cas, si el nou INTERVENTOR municipal detecta o creu haver detectat algun tipus de problema en la gestió econòmica d’aquest o d’anteriors governs municipals, des d’Esquerra li demanen que vagi fins el fons, que no deixi res en el cabàs i ho aclareixi el més aviat possible perquè no quedin dubtes sobre l’actual gestió i els regidors puguem seguir treballant sense entrebancs per millorar la qualitat de vida de tots els vilatans, tal i com és el nostre desig.”

Quedava clar que el ple del passat 21 de març es debatria sobre aquest tema, i es van presentar dues mocions una demanant una Auditoria feta per la Diputació de Barcelona, i l'altre demanant un informe de l'interventor. Totes dues van ser aprovades, gràcies a l'abstenció del govern municipal i el vot favorable de la regidora en el govern d'ERC Eva Mata, la qual va explicar la raó del seu vot a favor de les dues mocions.

Ara ens queda esperar a veure tant l'auditoria com l'informe de l'interventor per tal de poder saber exactament que contractes estan en situació irregular i en quines àrees s'han produït.

Encara que són nous temps en la política, ja veurem al final en que queda tot plegat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada