dilluns, 18 de gener del 2021

L'any que ningú hauria volgut viure

Ha acabat aquest 2020, que quedarà en la nostra memòria com l'any de la pandèmia i que va popularitzar la paraula "COVID". 

Per la vila del Vendrell ha estat un any difícil, molt difícil. Ja a primers d'any la tempesta Glòria ens va colpejar amb el seu impacte a tot el front marítim.

Les notícies que anaven arribant de la Xina i posteriorment es reproduien a Itàlia, mai haguéssim pensat que ens afectaria amb tanta força i que canviaren tant el dia a dia de les nostres vides.

El 2020, era  l'any de la Capitalitat Cultural Catalana, que en el seu acte inaugural ens van regalar un nou himne pel Vendrell. Però  les restriccions de la pandèmia, van implicar que aquesta capitalitat quedés completament desdibuixada. Tampoc,  hores d'ara no sabem quin era el programa d'actes que el govern havia previst durant l'any, perquè el dia que es va iniciar el confinament domiciliari, a mitjans de març, encara aquest programa no s'havia fet oficial. Per tant, mai sabrem a certesa si realment podien haver aprofitat o no aquesta oportunitat.

Amb el confinament, vàrem comprovar el millor que tenim com a societat, tothom va posar el seu granet de sorra per ajudar, va aparèixer des de la societat civil, la Xarxa de Suport, i els sanitaris en primera línia de foc lluitant contra la maleïda pandèmia. Crec que tots hem de tenir paraules d'agraïment a tota la feina realitzada per tots els que van estar en primera línia.

Un fet destacable, va ser la dimissió dels administradors de festa major, el que juntament amb les restriccions en la mobilitat, va fer que tinguéssim una festa major força descafeïnada.

La temporada turística va ser molt curta i decebedora degut a les restriccions als viatgers, i els efectes de la segona onada que es va iniciar a finals del tercer trimestre. Aquest fet va implicar que el principal sector d'activitat econòmica es veies molt afectat, i va impactar en la taxa d'atur que ha anat escalant fins al 20% amb un notable increment d'aturats al que hem d'afegir els més de 2.800 treballadors i treballadores que es troben en un ERTO. Un panorama a nivell d'ocupació certament desolador.

En l'apartat polític, creiem que podem donar com molt important la signatura per part de tots els grups municipals del "Reactivem El Vendrell" un conjunt de mesures per fer front a la crisi econòmica i social a la vegada que hauria de servir de posar les bases per revertir el futur econòmic de la nostra vila. 

Com aspectes negatius, podem recordar que es va portar, gràcies a la denúncia de l'oposició, a la fiscalia les irregularitats de l'Escola de Música (tot i que sembla que finalment aquesta ha arxivat les diligències no perquè no hi hagués cas de prevaricació, sinó perquè hauria prescrit).

Destacar que el Sr. Christian Soriano va haver de renunciar el càrrec de Conseller Delegat de TV Vendrell degut a que havia fet un escrit a on certificava uns acords del Consell d'Administració que no havien estat reals.

Tampoc podem oblidar que encara que el govern ho volia silenciar, gràcies una vegada més a la nostra denúncia, hem conegut com el cost de l'enderroc i posterior reconstrucció del Tabaris s'incrementava en més de 4,5 Milions €. Un fet que demostra a les clares la manca de transparència del govern municipal.

Amb la segona onada, vàrem veure les manifestacions dels restauradors i comerciants a on demanàvem rebaixes en els impostos i taxes municipals, i en el mateix moment que es manifestaven a la Plaça Vella, el govern anunciava a la premsa una pujada important dels impostos i taxes municipals pel 2021. Tota un despropòsit.

Davant d'aquesta proposta del govern (al contrari de la gran majoria de municipis a on ha primat la congelació d'impostos i taxes) només gràcies als diferents recursos que el nostre grup vàrem presentar durant el procediment d'aprovació, van aconseguir que finalment el govern es veiés obligat a retirar 3 de les pujades d'impostos i taxes previstes (ni el preu del bus, ni de la utilització de les instal·lacions esportives ni els guals, pujaran aquest 2021).

Ja hem acabat aquest maleït 2020, a la vegada esperem que aquest any 2021 ens porti millors notícies en els diferents àmbits i que tornem el més aviat possible a la normalitat que teníem abans.

Molta força a tothom.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada